Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán előkészítette az IMF-megállapodást és a megszorításoka
  2012-02-08 14:29:07, szerda
 
  Orbán előkészítette az IMF-megállapodást és a megszorításokat

2012, február 8 - 12:47


Vona Gábor szerint a miniszterelnök keddi évértékelőjében az egykulcsos adórendszer kudarcát magyarázta, számos fontos dologról azonban nem tett említést. Amire a beszéd alapján következtetni lehet, az az IMF-fel való közelgő békemegállapodás, Orbán Viktor ennek ágyazott meg a Millenáris Parkban.

Tenkes kapitánya helyett Machiavelli

A miniszterelnök meredek beszédet ígért, de lapos előadás lett belőle, amelynek legizgalmasabb pontja az volt, hogy megtudhattuk: a kormányfő a Nagy indiánkönyvet és a Tenkes kapitányát is abszolválta - reagált a keddi évértékelőre mai sajtótájékoztatóján Vona Gábor. A Jobbik elnöke úgy véli, Orbán jelenlegi olvasmányélményei között Thomas Mann Mario és a varázslója és Machiavelli A fejedelme lehet.

A beszéd egyik legfontosabb momentuma az volt, hogy a kormányfő közvetve beismerte: az egykulcsos adó jelenleg széles társadalmi rétegeket sért. Vona szerint ugyanis az a kijelentés, hogy az egykulcsos adó 2013-tól válik a kevésbé tehetősek számára is áldásossá, annak az elismerése, hogy most nem az. A Jobbik elnöke szerint ezt megerősíti, hogy Orbán sokkal visszafogottabban fogalmazott, ami a korábbi, magabiztosságtól duzzadó szónoklatokhoz képest magyarázkodásnak tűnik.

,,Egyértelművé vált, hogy a Fidesz gazdaságpolitikai eszközökkel társadalompolitikai kurzusépítést folytat. Ennek a lényege, hogy a kormány a felső középosztályt próbálja gazdasági ösztönzőkkel magához kötni, és ezen keresztül politikai hatalmát a következő ciklusban megőrizni" - jelentette ki Vona, aki e sorba illeszkedőnek tartja az egyösszegű végtörlesztés is. ,,E lépések mögött nem gazdasági racionalitás, hanem hatalomtechnikai szándék van áll" - jelentette ki a pártelnök.

vona

Vona: 2012 a bizonytalanság, az állandó csődveszély és a megszorítások éve lesz.

Ami ,,mindennél fontosabb"

A Jobbik vezetője szerint a felvázolt 206 000 ember közmunkába állítása fontos lépés, de ha a kormánynak ezen kívül nincs más munkahelyteremtő elképzelése, az nagyon nagy baj. A közmunkán kívül még csak ígéret szintjén sem hangzott el érdemi foglalkoztatás bővítő terv, és a Darányi Ignác terv részleteiről sem hallhattunk sokat - hívta fel figyelmet a frakcióvezető.

Nem lehet elsiklani azon kijelentés felett sem, miszerint Orbán a költségvetési szigort ,,mindennél fontosabbnak tekinti", és abból nem hajlandó engedni. A Jobbik értelmező kézi szótárában ez azt jelenti, hogy a kormány - kommunikációs szinten - már a készülő IMF-tárgyalások utáni megszorításoknak ágyaz meg.

Egy sosem volt szabadságharc bukása

Vona Gábor mindenek előtt a saját felelősség tisztázását hiányolta, Orbán Viktor ugyanis csak az előző kormány és a spekulánsok hibáiról beszélt. Szintén elmaradt a kormányfő demokrácia válságáról alkotott álláspontjának kifejtése, amelyről korábban a Le Monde-ban nyilatkozott. Nem került szóba a közbiztonság és devizahitelüktől megszabadulni nem tudó családok helyzete sem.

A miniszterelnök az uniós krízisről és az európaktumról sem beszélt, és talán mindennél beszédesebb, hogy az úgynevezett ,,gazdasági szabadságharc", amelyet az elmúlt két évben a legtöbbet hangoztattak, el sem hangzott a mostani beszédben.

Ez Vona szerint annak a jele, hogy a kormány olyan békemegállapodásra készül, amelynek feltételei rosszabbak, mint amikor a kormányrudat 2010-ben átvették.

Mindebből arra lehet következtetni, hogy - az ,,elrugaszkodásról" szóló korábbi ígéretekkel szemben - 2012 ,,a bizonytalanság, az állandó csődveszély és a kíméletlen megszorítások éve lesz".

Oszd meg és uralkodj!

A barikad.hu kérdésére Vona Gábor elmondta, egyetért a miniszterelnök azon megállapításával, hogy a leszakadó rétegeknek össze kell fogniuk a középosztállyal. Szerinte azonban a kormány gazdaság- és társadalompolitikája csak a középosztály felső rétegének segít, és ez az egyoldalúság társadalmi ellentéteket élez ki.

,,Azt látom, ami az elmúlt húsz évben is működött, hogy a különféle társadalmi rétegeket - időst a fiatallal, közalkalmazottat a versenyszférában dolgozóval - egymásra uszítják, és a kormány ettől a helyzettől reméli saját politikai hatalmának megtartását" - reagált Vona.

B.J.
barikad.hu
Kapcsolódó cikkek:
Orbán: Az alacsony jövedelműeknek hátrányos az új adórendszer


http://barikad.hu/orb%C3%A1n_el%C5%91k%C3%A9sz%C3%ADtette_az_imf-meg%C3%A1llapod% C3%A1st_%C3%A9s_megszor%C3%ADt%C3%A1sokat-20120208
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megszorításoknak, közalkalmazottat, munkahelyteremtő, devizahitelüktől, magabiztosságtól, hatalomtechnikai, megállapításával, versenyszférában, magyarázkodásnak, békemegállapodás, elrugaszkodásról, középosztállyal, évértékelőjében, megszorításokat, foglalkoztatás, bizonytalanság, jövedelműeknek, szónoklatokhoz, miniszterelnök, legizgalmasabb, álláspontjának, indiánkönyvet, kurzusépítést, szabadságharc, európaktumról, következtetni, megszorítások, megszabadulni, kommunikációs, illeszkedőnek, végtörlesztés, költségvetési, középosztályt, frakcióvezető, megállapodást, előkészítette, miniszterelnök keddi, egykulcsos adórendszer, beszéd alapján, miniszterelnök meredek, keddi évértékelőre, fejedelme lehet, beszéd egyik, kormányfő közvetve, kevésbé tehetősek, felső középosztályt, következő ciklusban, egyösszegű végtörlesztés, állandó csődveszély, kormánynak ezen, nagyon nagy, közmunkán kívül, Vona Gábor, Orbán Viktor, Millenáris Parkban, Thomas Mann Mario, Machiavelli, Darányi Ignác,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy lelki imádság  Kerüld el az evangélium örömén...  Reggel van  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png rózsa csokor  Reménység és erő Krisztustól e...  Alázat  Png férfi  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Annuska bar...  képre írva  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  A kételkedés kezelése  Julian Brass gondolata  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Kellemes délutánt kívánok  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Annuska bar...  Albert Einstein gondolata  Nagyon különös  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Rátalálsz  Németh László tollából  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Tanuld meg ezt a versemet  Png virág  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Irgalom és ítélet  Garai Gábor - Takarítás  Egy maradéktalanul uralt világ  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png cica  Facebookon kaptam  Akarat  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Régi emberek, akikre máig büsz...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Szép estét  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png ház  Éretlen vers  Alázat  Png nő  Őrizkednünk kell...  Paul David Tripp Április 19  Png kislány  A másik dolog,  A másik dolog,  Régi emberek, akikre máig büsz...  Egy lelki imádság  Paul David Tripp Április 19  Szép estét  Makszim Gorkij gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szép álmokat!  Bounty krémes 
Bejegyzés Címkék
miniszterelnök keddi, egykulcsos adórendszer, beszéd alapján, miniszterelnök meredek, keddi évértékelőre, fejedelme lehet, beszéd egyik, kormányfő közvetve, kevésbé tehetősek, felső középosztályt, következő ciklusban, egyösszegű végtörlesztés, állandó csődveszély, kormánynak ezen, nagyon nagy, közmunkán kívül, költségvetési szigort, kormány &#8211, készülő IMF-tárgyalások, sosem volt, saját felelősség, előző kormány, spekulánsok hibáiról, kormányfő demokrácia, uniós krízisről, úgynevezett &#8222, legtöbbet hangoztattak, mostani beszédben, kormány olyan, kormányrudat 2010-ben, kíméletlen megszorítások, miniszterelnök azon, leszakadó rétegeknek, kormány gazdaság-, középosztály felső, egyoldalúság társadalmi, elmúlt húsz, különféle társadalmi, versenyszférában dolgozóval, kormány ettől, helyzettől reméli, alacsony jövedelműeknek, megszorításoknak, közalkalmazottat, munkahelyteremtő, devizahitelüktől, magabiztosságtól, hatalomtechnikai, megállapításával, versenyszférában, magyarázkodásnak, békemegállapodás, elrugaszkodásról, középosztállyal, évértékelőjében, megszorításokat, foglalkoztatás, bizonytalanság, jövedelműeknek, szónoklatokhoz, miniszterelnök, legizgalmasabb, álláspontjának, indiánkönyvet, kurzusépítést, szabadságharc, európaktumról, következtetni, megszorítások, megszabadulni, kommunikációs, illeszkedőnek, végtörlesztés, költségvetési, középosztályt, frakcióvezető, megállapodást, előkészítette, hangoztattak, ösztönzőkkel, racionalitás, kormányrudat, részleteiről, évértékelőre, megtudhattuk, fontosabbnak, legfontosabb, nyilatkozott, közbiztonság, középosztály, ellentéteket, egyoldalúság, egyértelművé, abszolválta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.